Nokvorsten-Reparatie / Renovatie

  1. Home
  2. Diensten
  3. Nokvorsten-Reparatie / Renovatie

Nokvorsten zijn een speciaal soort dakpannen die zich helemaal in de nok van het dak bevinden. Bij hellende daken zorgen deze nokvorsten ervoor dat de twee aparte dakhelften op de top worden samengevoegd. Nokvorsten zijn daarom een erg belangrijk onderdeel van uw dak! Door natuurlijke invloeden zoals regen en wind kan de aanhechting van cement tussen de dakpannen en de nokvorsten in kwaliteit afnemen. Na deze afname in kwaliteit, zullen de nokvorsten steeds meer vocht gaan opnemen dat in de winter kan gaan bevriezen. Hierdoor kunnen de dakpannen los komen te liggen en ontstaan er scheuren in de dakpannen die vervolgens weer voor lekkages kunnen zorgen. Het is daarom noodzakelijk om uw nok op tijd te laten renoveren. U heeft bij ons de keuze uit verschillende werkwijzen bij een nokrenovatie:

Om een ventilerende nok aan te kunnen brengen, worden eerst uw oude nokvorsten en cementresten van uw dak verwijderd en op een milieuvriendelijke manier afgevoerd. Daarna worden er door ons rvs-ruiterbalksteunen bevestigd waar we later de ruiterbalken in vastschroeven. Vervolgens brengen we een universele nokband aan die in de vorm van de pannen is aangedrukt en met de plakrand op de dakpannen zal worden bevestigd. De nokband is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft openingen om het ondergelegen dak te kunnen ventileren. Als de nokband is geplaatst, kunnen de nieuwe nokvorsten worden geplaatst en vastgeschroefd. Zo zitten ze stevig vast en kunnen ze minder gemakkelijk los komen te liggen.

Bij een nokrenovatie met flexim dakpasta blijft uw oude dak behouden, maar wordt er een betere hechting tussen de dakpannen en de nokvorsten gerealiseerd. Hiervoor wordt de bovenste rij dakpannen tijdelijk verwijderd en schoongemaakt. Wanneer de dakpannen schoon en droog zijn, wordt er dakpasta op de bovenste rij pannen aangebracht en worden de nokvorsten in de flexim dakpasta gedrukt. Dit zorgt voor een optimale aansluiting tussen de dakpannen en de nokvorsten, waardoor lekkages kunnen worden voorkomen.

In plaats van een flexim dakpasta hechting, kunt u ook kiezen voor het aanbrengen van een cementen afdichting tussen uw nokvorsten en dakpannen. Oude cementresten en nokvorsten worden tijdelijk verwijderd. Net als bij het gebruik van flexim dakpasta, wordt hierbij de bovenste rij dakpannen schoongemaakt. Op deze dakpannen wordt cement geplaatst, waarna de oude of nieuwe nokvorsten kunnen worden teruggeplaatst. Ook deze nokrenovatie is bedoeld om lekkages in de toekomst te kunnen voorkomen.

Bij onze nokvorst-renovaties houden wij altijd rekening met een correcte en nette afwerking van uw dak. Wij zullen alle overtollige resten van uw dak verwijderen als alles schoon achterlaten. 

FLEXIM is sinds 1985 een kant-en-klare stormvaste dakmortel die blijvend elastisch is. Belangrijk bestanddeel is het natuurproduct lijnolie, al eeuwenlang bekend in de bouw. In FLEXIM zijn geen schadelijke stoffen als asbest of andere schadelijke substanties verwerkt. Door toevoeging van lichtgewicht polystyreen (CFK-vrij) is FLEXIM uitermate makkelijk te hanteren op alle daken.

FLEXIM wordt vandaag de dag voor allerlei toepassingen gebruikt in de reparatie, renovatie en de nieuwbouwmarkt. FLEXIM is de perfecte, stormvaste eindafwerking van uw dak door een aantal bijzondere eigenschappen:

 Gebruiksklaar

 Tijdbesparend

 Stormvast

 Lichtgewicht

 Milieuvriendelijk

 Blijvend flexibel

 Direct waterafstotend

 Verwerkbaar bij elke temperatuur

Schoorsteenveger nodig? Maak nu een afspraak!

× Hoe kan ik je helpen?